Com a casa

Una residència de majors
per a sentir-se com a casa

Enmig de les cases del barri de la Vila s’alça, imponent, l’edifici de La Beneficència. El més important no és el continent, sinó el contingut: les persones. La Beneficència funciona com una casa de portes obertes. Existeix un horari que pauta el comportament i els hàbits dels residents. L’ambient de familiaritat, gràcies a la poca saturació, és la característica fonamental en una casa acollidora, res diferent de les cases de la gent que ha arribat ací.

La vida tranquil·la es concentra al voltant de la convivència a les hores del desdejuni, el dinar i el sopar. La resta de les hores, la filosofia que s’aplica és com en la de qualsevol casa, és a dir, es deixa llibertat absoluta per a que els residents puguen entrar/eixir en qualsevol moment, així com les visites de familiars i amics. Mentre les forces acompanyen, les persones que no són dependents porten una vida estable i assimilable a la de qualsevol veí que tinga la seua mateixa edat i condicions de salut.

La regla fonamental que impulsa el dia a dia és la familiaritat. L’objectiu que es marca per part del personal és que els residents acaben identificant les instal·lacions de La Beneficència com sa casa. I així amb eixe propòsit es treballa fins l’últim detall.

Existeix una programació d’activitats continuada que es fa efectiva i que va desenvolupant-se de manera continuada. A més a més, trimestralment, s’apunten iniciatives de caràcter lúdic i cultural. I també és estable la programació pastoral fonamentada en els valors religiosos que formen part de l’esperit de la institució.

Una casa gran
La Beneficència és una casa gran, una casa de poble, una casa molt acollidora i confortable. S’alça sobre un edifici històric. A les seues tres plantes es disposa de quasi mig centenar d’habitacions, la majoria d’elles individuals.

En aquests moments La Beneficència té una capacitat per a 49 persones residents, atenent a l’autorització oficial que existeix per part de la Generalitat Valenciana. La mitjana habitual està fixada en 40 places ocupades. La xifra es correspon amb un ratio establit de residents/personal.

L’espai residencial es divideix en una àrea d’hòmens, una altra de dones i una tercera mixta.

A la planta baixa es troba la cuina que dona servei als dos menjadors. Junt a ells, dos amples sales d’estar que disposen d’unes vistes privilegiades, perquè l’edifici de La Beneficència corona el barri antic de la Vila i des d’aquell punt es pot contemplar el poble i les serres del fons.

Una sala de fisioteràpia, gimnàs, infermeria i una sala d’usos múltiples com a perruqueria i podologia completen les instal·lacions de la residència.

Carrer del Mirador, 1, 46870 Ontinyent, València

hospitalbeneficencia@gmailcom

96 238 03 12